PRINTARE 3D

CE ESTE PRINTAREA 3D?

Printarea 3D reprezinta procesul de realizare inovativ si nou pe piata denumit si „rapid prototiping” (prototipare rapida). Acesta are la baza realizarea modelarii tridimensionale pe computer a unui obiect conceput si consta in confectionarea din material plastic durabil a modelului creat virtual cu ajutorul unui echipament specializat de printare 3D. Avand in vedere rezistenta materiei prime utilizate si posibilitatea de printare in culori, prototipurile pot fi utilizate si ca obiecte finite.

CARE SUNT APLICATIILE PRINTARII 3D?

Serviciul de printare 3D vine in intampinarea conceperii si realizarii de obiecte prototip cu aplicabilitate variata in diverse domenii de activitate: arhitectura (machete reprezentative in arhitectura si design), modelism (miniaturi), design industrial , realizarea de accesorii in moda si design de bijuterii, inginerie (proiectarea de sisteme si subansambluri), medicina si studiu universitar in domeniu (reprezentarea de organe umane sau animele in forma reala sau sectionala destinate studiului) si asa mai departe.

In cadrul atelierului nostru puteti beneficia de avantajele acestei tehnologii fie comandand servicii de printare 3D in baza unui model tridimensional trimis de dumneavoastra, fie comandand servicii de productie si/sau design pentru obiecte a caror modalitate de executie optima este reprezentata de printarea 3D.

CE TEHNOLOGII DE PRINTARE 3D DETINEM ?

PRINTARE 3D CU TEHNOLOGIE FDM - 60-400 microni

RECOMANDARI

Printarea cu tehnologie FDM este cea mai avantajoasa ca si cost dintre cele 3 pe care vi le putem oferi si utilizeaza ca materie prima filament de PLA ( biodegradabil ) sau de ABS ( foarte rezistent ).

Cu aceasta tehnologie avem posibilitatea sa printam la rezolutii cuprinse intre 60-400 microni modele de culori diferite in conditiile in care intregul model este de o singura culoare.

PRINTARE 3D CU TEHNOLOGIE SLA+DLP - 100 microni

RECOMANDARI

Printarea la 100 de microni se face tot cu material plastic care vine insa sub forma lichida si construieste modelul prin depunere strat cu strat urmata de intarire prin fotopolimerizare la lumina UV.

Tehnologia ofera o fidelitate mai mare a detaliilor decat printarea FDM, la costuri medii.

PRINTARE 3D CU TEHNOLOGIE POLYJET 16-32 miconi

RECOMANDARI

Fidelitatea reprezentarii detaliilor in cazul printarii cu tehnologie Polyjet este incomparabil superioara celorlalte tehnologii.

Putem realiza din material semitransparent cu suprafete aproape fine si fara urme de material suport, prototipuri de obiecte cu rezolutii de pana la 16 microni.

Tehnologia se preteaza in cazul prototipurilor care necesita o mare finete sau a prototipurilor de ansambluri mobile care se pot face dintr-o singura bucata, direct asamblate ( ex: ansambluri cu rotite )

CUM COMAND ?

Pentru a plasa o comanda de printare 3D este necesar sa ne trimiteti pe mail modelul tridimensional al piesei dorite, deja scalat la dimensiunea de print, impreuna cu eventuale specificatii suplimentare daca acestea exista. Conditiile principale pe care trebuie sa le indeplineasca modelul 3D utilizat ca sursa de printare 3D este ca acesta sa nu aiba erori si volumele sa nu fie sparte (cu fete lipsa).

Ideal este sa avem un fisier de tip STL sau STP cu un mesh corect construit. Majoritatea programelor de modelare tridimensionala, pot exporta acest tip de fisier.

In cazul in care nu sunteti faminilarizati cu tehnologia si nu aveti preferinte legate de rezolutie, va vom recomanda una din tehnologiile care se preteaza cel mai bine ca raport calitate pret, obiectului dumneavoastra.

EXEMPLE …

Prototip carcasa

Printare 3D cu tehnologia FDM

Print 3D mobilier