Title Image

CUTTER PLOTTER

DESPRE DEBITAREA CUTTER-PLOTTER

Debitarea pe cutter-plotter este procedeul rapid si exact prin care decupam in mod uzual autocolante si folii subtiri dupa un desen vectorial.

Ulterior debitarii foliilor autocolante, se indeparteaza zonele de autocolant dintre elementele dorite si se aplica deasupra o folie adeziva, numita si folie de transfer, care ajuta la transferul modelului din autocolant, de pe hartia cerata pe suprafata pe care se doreste a fi aplicat.

Puteti beneifica de avantajele tehnologiei cutter – plotter fie prin solicitarea separata de servicii de decupare dupa desenele dumneavoastra, fie in cadrul productiilor complexe care pot beneficia in mod optim de pe urma acestor tehnologii.

CARE SUNT APLICATIILE DEBITARII LA CUTTER-PLOTTER ?

Domeniile de aplicabilitate sunt diverse insa cel mai adesea, tehnologia este utilizata pentru realizarea de caractere speciale autoadezive pentru productia publicitara- litere si logo-uri pentru casete luminoase, panouri publicitare, standuri expozitionale sau vitrine, stickere de pereti sau decuparea pe contur a stickerelor printate.

MATERIALE

Materialele utilizate pentru debitarea pe cutter plotter sunt cel mai adesea autocolante vinyl colorate in masa sau printate, in vederea obtinerii de stickere de diferite forme si dimensiuni.

Latimile uzuale de lucru pentru materialele de tip autocolant colorat in masa sunt de 1 m, respectiv 1.26 m, iar pentru cele speciale pentru print, pana la 1.6m.

ECHIPAMENT

Datorita capului de tăiere TrueTangential ™ al lui Summa, cutter-plotterul S2T160 ofera o precizie de taiere de neegalat in conditiile unei viteze foarte bune de lucru. 

Folosind rotatia lamelor controlate de calculator și până la 600 de grame de forta de taiere, seria Summa S2 ™ T taie mai bine și mai adânc decât orice alt cutter plotter din clasa sa asigurand fara probleme debitarea de grafici complexe si foarte detaliate. 

RECOMANDARI

Fisierele utilizate pentru debitarea cutter-plotter trebuie sa fie pregatite in format vectorial, cu recomandarea de a avea fonturile transformate in curbe.

Latimile maxime de prelucrare variaza in functie de suportul pe care il doriti a fi debitat, uzual putem lua in considerare latime de 1m.

In cazul debitarii de autocolant, va rugam sa specificati daca doriti doar serviciul de debitare a materialului sau si tranferul acestuia pe folia de transfer pentru o mai buna aplicare pe suprafata pe care o doriti decorata.